Monday 5 December 2011

Krångliga namn och söta korrar

Nu är det mycket på att göra-listan. Har varit ledig hela helgen, bara för att jag var lat, och upptäcker hopen av måsten nu lagom till frukost. Ska vara ovanligt effektiv den här veckan tänker jag. Den som vill kan få en intervju mejlad för transkription.

Alla djur här är mycket gulligare än i Sverige. På gatorna springer ekorrar, inte äckelråttor. Gatuhundarna är förvisso ganska fula, men inte på det osmakliga viset, utan på det fulsöta. Barnen är helt ok.

En sak som är lite jobbig här är att det nästan inte finns något offentligt chillrum - typ parker, bänkar eller torg. Det finns en park i stan, jag kallar den V-park för namnet är för krångligt att uttala för min begränsade, svenska tunga. Typisk park är det i alla fall, träd lite plaskdamm och lekpark.


Runt utkanten av parken går en räls. Följde den och letade efter ett tåg, och fann detta metallkadaver:

Var nog ett bra tag sen det tåget svängde sina lurviga.

1 comment:

  1. Hmm, skönheten ligger i betraktarens ögon heter det ju. Låter som om du mår bra och har en positiv grundsyn om du tycker att byrackor är söta och bakteriespridande ekorrar (eller var det sunkåttor egentligen) är gulliga.
    Tåget har nog aldrig haft något lurvigt att svänga men det kan ju vara fantastiskt i alla fall.
    PS. Pratade med Katrin i helgen om intervjuer och hon förordade med all sin journalistiska erfarenhet samtidiga anteckningar enligt en viss teknik. Transkription verkar jobbigt..

    ReplyDelete